2 Hari Lagi! Tombiruo & Wan Suraya Bakal Menyerang Pawagam Berhampiran Anda. Jaga-Jaga Ya. Pasti Ramai Yang Diet Minum Air Masak Je Lepas Ni.

Posted on

Malah, kalau anda berazam nak turunkan berat badan, boleh jadikan Zul Ariffin sebagai idola. Untuk menjayakan watak Tombiruo ini, beliau terpaksa berdiet secara ekstrim! Mana tidaknya, dalam masa 5 minggu sahaja, beliau kehilangan 15 kg! Wow!!! Hebat kan? Tapi percayalah, nak ‘loose weight’ sebanyak tu dalam tempoh yang singkat, memang memerlukan semangat, azam serta disiplin yang ketat. Menurut Zul Ariffin, berat badannya perlu diturunkan bukan sahaja sebab beliau tidak berbaju dalam filem ni, tetapi beliaujuga terpaksa melakukan aksi-aksi lasak. Oleh itu, memang kena dapatkan berat yang sesuai serta badan yang fit dan cergas. Ha…Anda sanggup ke? Tiada yang mustahil kan? Janji berani dan nak cuba.

“ Dari segi pemakanan, nak turunkan berat dari 90kg ke 77kg, saya kena skor berat turun dalam 2-3kg seminggu. Jadi dalam proses itu, saya tidak makan apa-apa. Dalam 2 minggu pertama, saya hanya minum air sahaja dan ambil makanan dalam jumlah yang terlalu sedikit sekadar memberi ruang kepada perut untuk proses. Saya minum banyak air dan bila perut rasa penuh, rasa untuk makan tu tak ada,”- Zul Ariffin.

Baca juga: Demi Ejim, Zul Ariffin Hanya Minum Air & Hilang 13kg Dalam Masa 5 Minggu.

Oleh itu, bagi jangan lupa untuk saksikan filem hebat ini di pawagam berhampiran anda!

Untuk ambik mood menonton, jom lihat aksi-aksi disebalik tabir pembikinan filem Tombiruo: Penunggu Rimba.