• ,

    Resepi Nutella Almond Brownies Crunchy Step By Step Bergambar! Peminat Brownies Wajib Cuba!

    Hari ni nak kongsi resepi Nutella Almond Brownies yang crunchy! Senang gila nak buat nutella brownies ni. Almond dan choco chips mencantikkan rupa brownies coklat nutella ni. Resepi ni memang yummy dan simple gile! Anda peminat brownies? Jom cuba resepi brownies nutella yang simple dan mudah ni.. Bahan-bahan 100 gram butter 250 gram coklat dark […]

  • , ,

    Resepi Sotong Sumbat Bakar Sambal Masak Thai (Step By Step)

    Resepi Sotong Bakar Bersumbat dengan Sambal Masak ala Thai – Jalan-jalan nak cari resepi masakan untuk makan petang, terjumpa dengan sotong bakar sumbar dari Starving Time Bangkok. Sedapnya tengok sotong sumbat tu. Puas kalau makan sotong yang besar-besar gini. Semangat berkobar-kobar. Jomlah cuba menu makan petang dengan sotong sumbar bakar ala thai ni Bahan-bahan Sotong, […]

  • ,

    Resepi Mee Goreng Basah Pedas Yang Paling Simple

    resepi mee goreng basah pedas simple bergambar sbs

    Resepi Mee Goreng Basah Pedas Yang Paling Simple untuk Breakfast! Selamat pagi! Tak tahu nak breakfast apa. Hari ini saya ingin kongsikan resepi dan cara memasak mee goreng basah pedas yang sangat simple untuk breakfast. Keluarga saya sangat menggemari mee goreng. Semoga keluarga dan budah-budak Anda juga sangat menggemari mee goreng basah ni. Jomlah cuba […]

  • ,

    Viral! Ini Resepi Kuih Koci Pulut Hitam Paling Sedap!

    resepi kuih koci pulut hitam sedap

    Ini resepi kuih koci pulut hitam sedap yang viral. Kuih koci ini banyak jenis. Ada kuih koci putih biasa, kuih koci pulut hitam, kuih koci keledek, kuih koci labu, kuih koci kacang merah, kuih koci kacang hijau. Suami saya cukup suka dengan kuih koci pulut hitam ni, asalkan tak berapa liat. Maklumlah adunan guna tepung […]

  • ,

    Resepi Kuih Talam Kastard Jagung Paling Mudah, 6 Langkah Je!

    resepi kuih talam kastard jagung step by step bergambar 00

    Resepi Cara Membuat Kuih Talam Kastard Jagung Yang Paling Sedap, Senang dan Mudah Ada peminat kuih talam? Ada yang suka jagung tak? Kalau peminat kuih talam dan suka jagung, bolehlah mencuba resepi kuih talam kastard jagung ni. Kuih talam biasanya sesuai untuk di buat kenduri kendara ataupun sesuatu majlis. Kuih ni kelihatan cantik dan menyelerakan […]

  • , ,

    Resepi Spaghetti Bolognese Prego Paling Mudah dan Sedap! Step By Step

    resepi spaghetti bolognese prego mudah sedap step by step

    Resepi Cara Membuat Spaghetti Bolognese Guna Sos Prego Paling Mudah dan Sedap Step By Step Bergambar Spaghetti bolognese adalah makanan Itali yang paling disukai oleh anak-anak. Kerana saya tidak begitu suka spaghetti, saya memang malas betul untuk membuat sosnya. Apabila anak minta dibuatkan spaghetti, saya buatkan dengan sos prego. Tentu ramai yang biasa melihat iklan […]

  • ,

    Resepi Tauhu Begedil Johor Paling Mudah, 3 Langkah Je!

    resepi tauhu begedil johor sedap langkah demi langkah step by step

    Resepi tauhu begedil johor yang sedap step by step Kalau Anda penggemar soto, Anda mesti makan bersama begedil. Makanan asli melayu yang sering disebut dengan fritters oleh orang Barat atau perkedel di Indonesia kali ini saya buat dengan tauhu sebagai bahan utamanya. Biasanya, begedil dibuat dari ubi kentang. Tauhu begedil ini merupakan makanan ringan khas […]

  • ,

    4 Resepi Ayam Masak Kunyit Paling Sedap dan Ringkas, Tak Sampai 30 Minit Je!

    Adakah anda sedang mencari idea-idea untuk menu makan tengah hari? Mari kita cuba resepi turun temurun dari kecik sampailah dah kahwin, Ayam masak kunyit. Ini hidangan kampung yang dapat dibuat dengan pelbagai variasi. Di sini saya telah mengumpul pelbagai resepi ayam kunyit yang paling sedap dan mudah disediakan, tak sampai 30 minit sahaja. Resepi Ayam […]

  • ,

    Resepi Cara Buat Almond Rocher Paling Sedap

    resepi cara buat almond rocher sedap mudah step by step

    Resepi cara buat almond rocher paling sedap dan mudah step by step. Almond Rocher adalah salah satu menu terlaris yang dijual Tartine bakery. Di Malaysia, almond rocher sering disajikan sebagai biskut hari raya. Cookies meringue ini boleh menjadi pilihan yang paling murah yang begitu begitu membuat terliur. Meringue-y, namun rapuh, kenyal dan rangup, sedikit marshmallow-y, […]