Resepi Apam Susu 7 Bahan Je! Xpnh Mengecewakan! Bisa Menjadi Pendapatan Sebagai Suri Rumah!

Posted on

Buat apam susu ni sangat mudah! ringkas dan yang penting lembut dan sedap! paling sedap kalau dapat dimakan ketika hangat2 lagilah bertambah2 sedap! Cara membuatnya paling simple hanya dengan 7 bahan je!

Kita boleh mencorakkan apam susu dengan pelbagai corak yg menarik! Sekarang tengah popular corak ladybird atau bees. Boleh juga nak buat corak strawberry atau yg tengah hangat dan menjadi kesukaan anak-anak masa kini angry bird.. menarikkan?? cubalah!

lagi menarik kalau di buat bersama anak2 pasti macam2 idea menarik dari mereka. Seronok melihatkan gelagat dan keletah anak-anak ketika melorek atas apam susu ni..Ramai yang dah mencuba resepi apam susu ini dan ade juga yg telah menjadikan ianya sebagai pendapatan sampingan.

Bahan A
4 bji telur gred B atau C
1 cawan gula halus
1 susu besar ovalet
1 sudu besar esen vanila

Cara-Cara
1. Mixer bahan A sampai gebu dan calour tukar jadi cream serta adunan pekat.
2. Baru masuk kan 5 sudu besar susu pekat.
3. Mix lg smpai sebati dan gebu.
4. Ayak kan tepung gandum 2 cawan.
5. Masuk kn ckit2 mix pelan2 smpai sebati.
6. Bahagikan adunan.letak calour apa hampa suka.😍
7. Oleskan loyang bekas plastik dgn butter bukan minyak.
8. Pastikan periuk kukusan air mendidih ok..tutup tudung dengan kain..Bru msuk kan adunan tdi.
9. Kukus 45 minit dengan api sederhana.

Tgn jgn gatai2 nk bukak periuk awai2 nahπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚bg ckup Masa Bru buka..bekas saiz 8..harga ikut kawasan.15 hgga 18 ringgit.
1 adunan untuk 1 bekas.