Resepi Kerepek Cheese Rangup dan Sedap, Paling Mudah! Guna Cheezels! Bisa Buat Bisnes!

Posted on

Kerepek cheese sangat popular di malaysia kerana rasanya yang sedap dan rangup membuat lidah tak boleh berhenti makan. Kerepek cheese sekarang viral di media sosial sebab ada produk yang dikomersilkan seperti wonder cheese. artist pon tengah musim mengadap kerepek wonder cheese nih. Kalau tak mau ketinggalan zaman, Anda sebenarnya pun boleh buat sendiri. Bahan-bahan untuk membuatnya sangat mudah didapati dan modal tak banyak pun sebenarnya. Anda boleh berjimat sebabnya akan mendapat lebih banyak. Kerana resepi kerepek cheese ini sangat mudah dan ringkas, Anda boleh meminta anak-anak tolong buat dan bukan tolong makan aje kan. Kerepek cheese ini sangat sesuai apabila Anda ingin buat bisnes untuk hari raya nanti. Jom kita cuba buat resepi kerepek cheese guna cheezels ni.

Bahan-bahan
3 packet kerepek cheezels
kulit popia yg besar 40kpg tu
1/2 cawan gula
1 sudu kecil serbuk lada
1 sudu kecil garam

Cara membuat kerepek popia cheese
1. Potong kecik-kecil kulit popia ikut citarasa dan kesenian tangan masing-masing.

2. Panaskan minyak goreng dalam kuali kemudian goreng kulit popia hingga masak menggunakan api sederhana. Lepas tu, angkat dan ketepikan sekejap.

3. Di dalam bekas lain, masukkan bahan-bahan lain, kisar guna pengisar yang kering tu.

4. Campur bahan kisar dan kulit popia yang dah digoreng tadi. Gaul hingga rata.

5. Apabila Anda nak pedas, boleh masukkan serbuk cili kering

Mudah dan simple aje resepi kerepek popia cheese guna cheezels ini. Apabila bermanfaat, sila share dan tag kepada kawan-kawan Anda. Selamat mencuba membuat kerepek cheese.